Fortsätt #prataomdet

Fotografi: José Figueroa

Fortsätt #prataomdet är berättelser om att hamna i sexuella gråzoner, baserade på texter publicerade genom twitter och bloggar. Ett offentligt samtal, spontant uppkommet i de sociala medierna, överförs här till scenrummet. Föreställningen ackompanjeras av livemusik. Efteråt följer ett publiksamtal som leds av RFSU.

Hur förhåller vi oss till frågor som rör sexuella normer, identitet, maktförhållanden och könsroller? I december 2010 rasade en debatt kring sexuella gråzoner i Sverige. Bakgrunden var en debattartikel och twittertråd på hashtagen #prataomdet. Gensvaret i media blev enormt. Behovet att prata om sexuella gråzoner och gränsdragningsproblematik visade sig vara starkt. Nu fortsätter samtalet på teatrar runt om i Sverige.

Regi & Textbearbetning: Åsa Olsson
Skådespelare: Meliz Karlge, Louise Ryme, Camaron Silverek, Mårten Svedberg
Musik: Juvelen

Den riksomfattande turnén vänder sig till gymnasieskolor, högskolor och universitet. Fortsätt #prataomdet är en ideell förening som drivs av Åsa Olsson och Andrea Grapengiesser. Turnén genomförs i samarbete med RFSU, samt lokala arrangörer, med stöd av Svenska PostkodLotteriet. För mer information se fortsattprataomdet.se.

Utskriftvänlig version