Ett bloss för Lena Nyman


Spelas den 4 mars och 11 mars

En kärleksfull musikteaterföreställning.

I musikteater-föreställningen ”Ett bloss för Lena Nyman” tecknas ett porträtt av hennes liv och karriär – med kärlek och humor. Från sex-åringen i Kristineberg i Stockholm som sattes i teaterskola för att bli av med sin blyghet – till den folkkära, geniförklarade skådespelerskan som var lika hemma i glättig komedi som i djupaste drama. Lena Nyman, en av våra verkligt stora och folkkära artister, bar både ljus och mörker inom sig. När hon insåg att hon inte hade långt kvar att leva, skänkte hon sjutton Konsumkassar med sina dagböcker och brev till Sveriges Teatermuseum.
Som för att inte riskera att bli bortglömd. Föreställningen bygger på hennes egna ord, den fascinerande historien om hennes liv och sångerna hon gjorde till sina.

”Ett bloss för Lena Nyman” i regi av Hedvig Claesson hade urpremiär i september 2012 på Katrineholms Kulturhus.
Sedan dess har den under 2013 – 14 också spelats för utsålda hus på bland annat Göteborgs Stadsteater, Stockholms Stadsteater (14 föreställningar med 110 % publik-beläggning), Norrbottensteatern, Sveateatern i Sundsvall, Helsingborgs Stadsteater, Västerbottensteatern i Umeå & Skellefteå (7 föreställningar), Kalmar Teater (4 föreställningar), Lunds Stadsteater och på turné via Riksteatern / Småland.

Plats Teatercaféet
Pris
160 kr inkl soppa

På scen Anna Bromee med flera
Regi
Hedvig Claesson

4/3 Blomkålssoppa med sockerärtor*
11/3 Broccoli- och palsternackssoppa*
*Innehåller laktos.

Soppan serveras från kl 11.30

För ev allergier eller specialkost, maila till teatercafeet@vastmanlandsteater.se senast kl 12 måndagen innan föreställning.

Utskriftvänlig version