Du är väl googlebar, lille vän

En man iklädd grå kavaj som kastar papper i luften
Spelas som soppteater 11 oktober 2017!

Möt Samuel Fröler i en varm komedi om den nya arbetsmarknaden, där den utbrände gymnasieläraren Birger hamnar hos en jobb-coach – ett yrke som inte ens fanns när Birger började jobba. Coachen vill ändra på hela Birgers väsen och göra honom både twittrande och googlebar.

Birger har älskat sitt jobb i 31 år, men nu räcker inte det längre. Han är en vit, medelålders man som plötsligt riskerar att bli över, och han förstår inte hur det gått till. Nu är det nya regler som gäller, och det är bara att anpassa sig.

Den unga coachen har ett tydligt och mätbart mål: att göra Birger attraktiv på arbetsmarknaden. Det ska ske genom positivt tänkande och en ny, modern kostym från det smarta modehuset Acne. Problemet är dock att kostymen är alldeles för dyr – Birger har helt enkelt inte råd med den. Hur ska det gå, kommer han ändå att lyckas bygga upp sig själv på nytt, och hur ska det i sådana fall ske?

Svaret får du i denna högaktuella komedi om att lyckas överleva på arbetsmarknaden i dagens Sverige. Många dagsaktuella frågor belyses: meningen med livet, meningen med arbetslivet, yta kontra verkligt innehåll, åldersdiskriminering, mänsklig kunskap, teknikutveckling, åldrande och värdighet.

Presenteras av Riksteatern i samarbete med Stockholm Stadsteater.

Plats Teatercaféet
Längd Ca 50 minuter
Pris 160 kr inkl förtäring*
*Max 4 biljetter per person och föreställning.

På scen Samuel Fröler
Manus Ylva Lööf
Regi Ann Petrén
Scenografi, kostym Maria Geber
Musik Fredrik Meyer
Koreografi Catharina Allvin

Soppteater
11/10 Blomkål och rotsellerisoppa (laktos- och glutenfri)
Soppan serveras från kl 11.30.

För ev allergier eller specialkost, mejla till teatercafeet@vastmanlandsteater.se senast en vecka innan föreställning.

 

Utskriftvänlig version