Det enda könet

Västmanlands Teater  och Shake it Collaborations ger Det enda könet. En ljudbok i live-format fritt utifrån Katrine Kielos bok med samma namn.
Premiär 17 februari 2014

Nationalekonomins fader Adam Smith skrev att slaktaren, bagaren och bryggaren tillverkar sina produkter, inte för att de är snälla, utan för att de tjänar på det. Det är egenintresset som ställer middagen på bordet åt oss, menade han. Men han glömde att påpeka att det var hans mamma som ställde fram den åt honom varje kväll. Homo Economicus är inte bara en man, han är det enda könet. Men vem är han, vad vill han, och varför är vi så förförda av honom?

En föreställning baserad på den bästsäljande boken om marknadsekonomins uppgång och fall, Det enda könet av Katrine Kielos. Med förbundna ögon och tiara brottas den rationella mannen ner och alla bullbakande mödrar bjuds upp till dans. Det serveras såväl varma kanelbullar som iskalla fakta och vem som helst kan se att det förmodligen barkar åt skogen. Men skogen är en fin plats och kanske ser vi den inte för alla träd?

Plats Teatercaféet
Längd ca 2 timmar
Ålder rek ålder från 13 år
Pris 180 kr*
*under 26 år 100 kr, pensionär 140 kr

På scen Dag Andersson
Regi Tove Sahlin
Kostym Shake it Collaborations och Västmanlands Teaters kostymavdelning
Ljus Shake it Collaborations och Anders Lundkvist
Ljudteknik Vladi Vargas
Mask Shake it Collaborations
Fotografi Shake it Collaborations och Henrik Mill

Det enda könet kommer spelas både som kvällsföreställning och som soppteater. Som soppteater görs en förkortad version av föreställningen (ca 55 minuter lång).

Utskriftvänlig version