Dan i samtal 2016

Dan Linder

Liv och samtal live i vår!

En fredag varje månad med start 29 januari 2016 bjuder vi in en gäst till samtal inför publik i Teatercaféet. Skribenten Dan Linder samtalar med fyra personligheter som alla har anknytning till Västmanland. Gästernas liv och musikminnen tolkas av musikerna Andreas Kullberg och Anders Larsson.

I Teatercaféet även 26 februari, 1 april och 29 april.

Plats Teatercaféet
Tid 1 timme och 30 minuter inkl paus
Pris 120 kr

Gäster under våren
29 januari – Kjell Höglund
Sedan skivdebuten med Undran 1971 har denne visartist och författare skrivit låtar som Häxprocess, Genesarets sjö och En stor stark. År 1990 klev vagabonden av tåget i Västerås och har stannat sedan dess – med undantag för turnéer på egen hand eller i sällskap med Lars Winnerbäck, Stefan Sundström eller Johan Johansson. Möt Kjell Höglund!

26 februari – Åsa Linderborg
Hon skildrade sin uppväxt i Västerås i den mycket uppmärksammade romanen Mig äger ingen som kom ut 2007. Sedan dess har boken gestaltats som pjäs på Västmanlands Teater under hösten 2009 och på film. Idag är hon historiker, författare och kulturskribent. Möt Åsa Linderborg!

1 april – Monica Dominique
Hon hördes och syntes i musikgruppen Solar Plexus och sånggruppen Gals and Pals. Under åren har hon arbetat med Povel Ramel och HasseåTage, vid klaviaturen och som komedienne i tv och på film. Som pianist växlar hon mellan en rad genrer från jazz till klassiskt. Möt Monica Dominique!

29 april – Mats Strandberg
Han har skapat fantasy i bergslagsmiljö med boksuccén Engelsforstrilogin (tillsammans med Sara Bergmark Elfgren). Trilogins första del, Cirkeln, filmatiserades 2015. Han har även skrivit skräckromanen Färjan (även den på väg att filmatiseras) om en kryssning i gränslandet mellan verkligt och övernaturligt. Möt Mats Strandberg!

 

Utskriftvänlig version