Dan i samtal

Dan Linder
Liv och samtal live i höst!

En fredag varje månad med start 28 augusti bjuder vi in en gäst till samtal inför publik i Teatercaféet. Skribenten Dan Linder samtalar med fyra personligheter som alla har anknytning till Västmanland. Gästernas liv och musikminnen tolkas av musikerna Andreas Kullberg och Anders Larsson.

I Teatercaféet även 25 september, 30 oktober och 27 november

Plats Stora Scen (28/8) . Teatercaféet (25/9, 30/10 och 27/11).
Tid 2 timmar inkl paus (28/8). 1 timme och 30 minuter inkl paus (25/9, 30/10 och 27/11).
Pris 120 kr

Gäster under hösten
28 augusti – Helena Bergström
Hennes mamma var skådespelare, pappa regissör och teaterchef. Båda arbetade de på Västerås teater i slutet av 60-talet. Här skulle även hon som mycket liten göra scendebut i Klas Klättermus 1970. I dag är hon skådespelerska på teater och film. Möt Helena Bergström!

25 september – Rolf Lydahl
Under 15 år var han skådespelare och passionerad estradör på Västerås teater med en visrepertoar som innefattar Ruben Nilsson, Allan Edwall, Brel och tango. Med sin helaftonsföreställning Dårarnas afton slog han och kollegan Bjarne Löwdin publikrekord på teatern. Möt Rolf Lydahl!
Peter Nilsbo ersätter ordinarie musiker Andreas Kullberg och Anders Larsson under den här fredagens samtal.

30 oktober – Fredrik ”Benke” Rydman
Som en av medlemmarna i dansgruppen Bounce är han dansaren som blev koreograf. Han har skapat en egen version av Tjajkovskijs balett Svansjön och gjort Shakespeares MacBeth till en dansföreställning med funk, soul och hjärta. Det var i Västerås han tog sina första danssteg. Möt Fredrik ”Benke” Rydman!

27 november – Eva Gröndahl
Innan hon medverkade i Lars Molins älskade tv-filmer Saxofonhallicken, Tre kärlekar och Potatishandlaren tillhörde hon Västerås teaters fasta ensemble. Hon har spelat och sjungit Lorca på scenen och regisserat uppsättningen Mig äger ingen på teatern 2009. Möt Eva Gröndahl!

Utskriftvänlig version