Berättarkväll om Västmanlandsbranden

Grafisk illustration av eldflammor

 

Berättarkvällarna fortsätter!
Hösten 2018 har Västmanlands Teater premiär på en föreställning som bygger på berättelser om den stora branden som härjade i Västmanland sommaren 2014. Under 2017 kommer flera berättarkvällar om branden i Västmanland att hållas.

Genom samtalen hoppas vi kunna samla ihop berättelser och vittnesmål från ännu fler västmanlänningar om den katastrof som drabbade så många. Vill du redan nu skicka in din berättelse, maila till brandhistorier@vastmanlandsteater.se.

10 juni 2017
På Hälleskogsbrännan är vi under bar himmel, mitt i brandområdet!

Vi får höra om de dramatiska dagarna sommaren 2014, och hur området återhämtar sig idag. Även här läser vi upp ett urval av de berättelser som vi fått in hittills och kvällen avslutas med publiksamtal. Ta med egen stol!

Jan-Inge Tobiasson från Länsstyrelsen pratar om naturen i brandenområdet. Musikerna Andreas Kullberg och Anders Larsson spelar musik, Bodil Malmberg och Cicilia Sedvall läser dikter och skådespelare från Norrby teater läser upp berättelser som teatern fått inskickade. På plats är också Reine Ullén som berättar om när han räddades ur elden och Niklas Hjulström och Jerker Beckman finns där för att samla in ännu fler berättelser.

Plats Grävlingsberget vid Hälleskogsbrännan
Klicka här för karta.
Tid
10 juni kl 20
Fri entré mot biljett.
Bokas via köplänken

Buss från Västmanlands Teater till Hälleskogsbrännan
Kl 19 kommer en buss att avgå från Västmanlands Teater till berättarkvällen vid Hälleskogsbrännan som börjar kl 20. För att få en plats i bussen: anmäl dig genom att bocka i bokningsalternativet ”biljett och buss” vid bokning. Obs! Begränsat antal platser, först till kvarn.

Välkommen!

Skriv ut