Att älska eller inte älska, liv eller förstening? Det är frågan.

Scen
Stora scen
Längd
2,5 timmar inkl paus
Biljettpris
150-350 KR

Den fattiga torparen Jan i Skrolyckas hjärta föds dagen då han får sin lilla dotter i sina armar: Han blir en riktig människa, en som kan känna både sorg och glädje. Klara Fina Gulleborg får hon heta, Jan döper henne efter solen.

Klara Fina växer upp i symbios med sin far. Hon är Jans och hustrun Kattrinas ljus och stolthet men dagen kommer då hon måste, och vill, ge sig av. Klara Fina reser till storstaden för att arbeta. 200 riksdaler behöver familjen få ihop till den 1 oktober för att inte förlora sitt torp. Det blir den 1 oktober och pengarna kommer men inte Klara Fina.

När rykten börjar florera i bygden om vad för liv Klara Fina egentligen lever i storstaden dras Jan över verklighetens gräns in i en fantasivärld. Klara Fina blir kejsarinna av Portugallien, och Jan - kejsarinnans fader.

En av våra mest älskade berättelser blir våren 2024 till en visuellt storslagen musikteater med musik av Mikael Wiehe.
Kejsarn av Portugallien är baserad på ett verk av Selma Lagerlöf.

Obs!

Just nu har vi tekniska problem med vår hemsida. Ser du inga föreställningsdatum, klicka in dig och boka på Tickster.

Teaterskjuts

Kostnadsfri teaterbuss till och från föreställningen den 6 april för dig som åker från Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Norberg, Sala, Skinnskatteberg och Surahammar. Du bokar din bussresa i samband med att du bokar dina biljetter.