Nyheter

Efter Råbybranden: Arbete för att hålla verksamheten igång

20 juni 2017

vasterasstad_logo

Pressmeddelande 2017-06-29
Efter Råbybranden: Arbete för att hålla verksamheten igång

Efter branden i torsdags som förstörde Knytpunkten och Fredriksbergsbadet på Råby arbetar alla verksamheter intensivt för att kunna genomföra de planerade aktiviteterna. Det är det viktigt att visa att de många goda krafterna arbetar tillsammans för att stärka området. Däremot står det redan nu klart att Fredriksbergsbadet inte kan öppnas i sommar. Personal och verksamhet flyttas till Lögarängsbadet. Fritidsledande personal får i uppgift att arrangera verksamhet riktad till barn och unga, övrigt genomförs i den mån utrymmet på Lögarängsbadet tillåter.

Mimers parklek på Fredriksberg
Mimer genomför parkleken som planerat vid nya lekplatsen på Fredriksberg under 26 juni–14 juli, måndag–fredag kl 13–16. Aktiviteterna sker utomhus.

Konst Händer på Råby!
Råby Planet Konstfest tisdagen den 27 juni klockan 18 genomförs som planerat men i Råby aktivitet och konferens, Råby centrum.

Konst – kom och va med!
Konstfrämjandet Västmanlands och Västerås konstmuseums sommarlovsaktivitet onsdag den 28 juni till lördag den 1 juli klockan 13-16 genomförs vid lekplatsen, Fredriksberg, Råby.

Connexion wests sommarlovsaktiviteter
Aktiviteterna vid lekplatsen Fredriksberg Råby, fortsätter som planerat vardagar klockan 14-17, till och med vecka 27.

Västmanlands Teater
Barnföreställningen ”Resan hem” med premiär den 20 oktober var tänkt att ha Knytpunkten som repetitionsplats och spelplats. Manuset skulle arbetas fram tillsammans med barn i Råby. Föreställningen kommer troligen att genomföras ändå och teatern letar efter ny lokal.

IK Franke har fått tillfälliga lokaler på Råby. Verksamheterna Kreativt återanvändningscenter och ABF har sommaruppehåll. De arbetar för att ha löst lokalfrågan till hösten.

 

För mer information
Anders Lerner

Direktör
Kultur-, idrott- och fritidsförvaltningen
0765-69 29 91