Nyheter

Öppen repetition – THE MOON ILLUSION

18 mars 2015

Välkommen på öppen repetition av THE MOON ILLUSION fredag den 20 mars kl 14 på Lilla scen.

Just nu har Västmanlands Teater besök på Lilla scen! Rapid eye är här och repeterar med sin föreställning THE MOON ILLUSION som har premiär i Köpenhamn den 9 april. Vi vill ge dig möjligheten att se en repetition där skapandeprocessen fortfarande är i full gång. Här ges en unik möjlighet att uppleva jonglering, som garanterat bryter mot mångas erfarenheter av vad jonglering kan vara.

Tid kl 14-15
Plats Lilla scen

Anmäla sker till biljettkassan på biljett@vastmanlandsteater.se eller ring 021-470 41 10.

Det finns begränsat antal platser så det är först till kvar som gäller. Varmt välkommen!

Moon Illusion Vasteras

Västerås Improvisationsteater om Improviserad Schlagerfestival

03 mars 2015

10931035_813308522073115_1521543754409204047_n

Hej Peter Ovrin från Västerås Improvisationsteater! Den 20 mars kl 20 är det premiär för Improviserad schlagerfestival.

Hur går det till egentligen?
– Ensemblen består av sex tävlande, ett värdpar och fyra musiker. Melodigenre bestäms för varje tävlande från ett lotterihjul vi har på scenen. Låttitel frågar vi publiken om. Sedan framförs låtarna helt improviserat av respektive tävlande till lika improviserad musik. Därefter blir det en snabbrepris.

I pausen röstar var och en i publiken på sin favorit och de tre bästa går till final efter paus. Då ska finalisterna sjunga sina låtar igen. Publiken röstar avslutningsvis fram kvällens vinnare som framför sitt bidrag ännu en gång.

Hur förbereder ni er innan föreställningen när allt är improviserat?
– Allt är förvisso improviserat men vi förbereder oss bland annat genom att träna på olika melodigenre, metoder att bygga upp en text med vers och refräng och inte minst samspelet mellan improvisatörer och musiker.

Vad kan vi förvänta oss av kvällen?
– Publiken kan som vanligt förvänta sig en väldigt rolig föreställning med fart, fläkt och låtar man aldrig har hört förut.