Nyheter

Stadens bästa lunchunderhållning

18 september 2012

Varje onsdag och varannan lördag bjuder Västmanlands Teater in till stadens bästa lunchunderhållning. På onsdagar spelar vi kl 12.00, med insläpp 11.30 och på lördagar 14.00, med insläpp 13.30.

Onsdag den 26 september drar höstens caféteater igång igen. Cicilia Sedvalls föreställning Cicilia sneglar på Strindberg blir först ut att ges till publiken. Den spelade även tidigare i år och rosades av pressen som ansåg den vara ”full av charm och temperament” och att Sedvall skickligt gestaltade deras komplicerade relation.

Utöver Cicilia sneglar på Strindberg bjuder oktober även på Andreas Kullbergs Ett fallskärmshopp från drömmen, som ges tillsammans med Nicklas Sandström. VLT påpekade att ”Sandström utövar en klockren samspelhet med Andreas Kullberg, som här får utrymme för ett imponerande register i sång och intensitet”.

Gästspelande Cyklisten, som tidigare har getts vid Stockholms stadsteater ger två framträdanden på Västmanlands Teater. Peter Perskis Cyklisten är en föreställning om fenomenet cykling, längtan och att hålla balansen.

Biljetter bokar du via vår biljettkassa på 021-470 41 10 eller biljett@vastmanlandsteater.se.

Även andra föreställningar kommer att tillkomma. 

Vi ses på teatern!

Drömvandring och konsert under Kulturnatten

18 september 2012

Den årliga kulturnatten är återigen här. I år arrangerar Västmanlands Teater drömvandringar, med start kl 19, och konserten Ett fallskärmshopp från drömmen ges kl 22.

För Kulturnatten har teatern skapat en skräddarsydd upplevelse vi valt att kalla för ”En Drömvandring”. Drömvandringarna leder besökare runt huset genom en drömsk promenad. Drömvandringarna sker löpande under kvällen, med start kl 19 och därefter en gång per halvtimme.

Kl 22 ges konserten Ett fallskärmshopp från drömmen av och med Andreas Kullberg och Nicklas Sandström på Stora scen.

Vi ses på teatern och ser fram emot en spännande kulturnatt!

Mer information hittar du på Kulturnattens hemsida: www.vasteraskulturnatt.se