Västmanlands Teater presenterar Resan hem – premiär på Kooperativet Råby!

10 oktober 2017

Den 21 oktober är det premiär på föreställningen Resan hem – ett samarbete mellan Västmanlands Teater och elever från Fredriksbergsskolan på Råby.

Resan hem har under sju veckor i höst arbetats fram med eleverna från Råby och handlar bland annat om vad ett hem egentligen är. Föreställningen spelas kostnadsfritt på Kooperativet Råby och Västmanlands Teaters Lilla scen.  Spelas även under höstlovet!

– Tillsammans med barnen från Fredriksbergsskolan på Råby har vi på olika sätt utforskat vad det innebär att göra både yttre och inre resor. Vi har målat, lekt, jobbat med rösten samt fört filosofiska samtal om begreppen resa och hem. Vi har ställt oss frågan om det finns liv på andra planeter och pratat om drömmen att resa ut i rymden och hur det skulle vara att träffa en utomjordning? – Bodil Malmberg, regissör och skådespelare


Om föreställningen
Vad är hemma och hur hittar du dit? Resan hem är en föreställning om ett hisnande äventyr där vänskap, kärlek och mod lyser som strålar genom en sprucken skål. Med avstamp från Anna Törrönens konstverk tar Västmanlands Teater vid. I samarbete med barnen på Råby skapas denna föreställning som ställer frågan om vad hemma egentligen är.

– Vi på teatern kan vara hur bra som helst på att berätta, men vad berättelsen ska handla om, där måste vi ibland be om hjälp. Det ska bli otroligt spännande att se hur detta förutsättningslösa möte mellan barnen i Råby och ett antal olika slags konstnärer kommer att sluta – Niklas Hjulström, teaterchef Västmanlands Teater.

På scen Andreas Kullberg, Jonna Ljunggren, Bodil Malmberg

Regi Bodil Malmberg
Scenografi Linn Westin
Ljusdesign Anders Lundqvist
Kompositör Andreas Kullberg

Länk till pressbilder http://vastmanlandsteater.se/press/pressmeddelanden/resan-hem-pressbilder/

Kontakt
För mer information, vänligen kontakta:
Kajsa Ståhl
kajsa.stahl@vastmanlandsteater.se
021-470 41 07

Kommentera