Västmanlands Teater ger Broarna i Madison County – världspremiär på en teaterscen!

26 oktober 2017

Den finns som bok, film och musikal, men för första gången ska Broarna i Madison County bli teaterpjäs. Världspremiär 18 november kl 18 på VÄstmanlands Teaters Stora scen i Västerås. Regisserar gör teaterchef Niklas Hjulström.

Redan innan premiär har biljettrycket varit högt, vilket har lett till att det redan nu släppts flera extraföreställningar och spelperioden har förlängts ända in i januari. Broarna i Madison County spelar 18 november 2017 – 16 januari 2018. Därefter går föreställningen vidare på turné i Västmanland. Om Broarna i Madison Countys popularitet säger Niklas Hjulström:

– Allas våra liv består av val. Ibland innebär de valen att ställa allt på sin spets; att antingen följa den starkaste passionen, den största kärleken, den djupaste tillhörigheten, eller att vara kvar i det man under många år byggt upp, den trygga tilliten och vardagen. Vi bär alla på minnet av ett val vi en gång gjorde. Eller inte.

På scen möter publiken Kajsa Ernst, Samuel Fröler, Anders Larsson, Cicilia Sedvall och Göran Thorell.

– Jag har verkligen fått en drömensemble. Det gör att vi kan lita mycket till mötet mellan dem, och till texten. Berättelsen om den här passionen, mellan två människor som kanske trodde att chansen hade gått, kommer verkligen att stå i centrum, säger Niklas Hjulström.

 

Om föreställningen
Francesca har sett fram emot en vecka för sig själv, utan man och barn. Familjen hinner bara lämna gården så kommer Robert körandes upp på hennes gårdsplan för att fråga efter vägen. Mötet mellan Francesca och Robert blir den starkaste av kärlekshistorier. Men mitt i passionen och kärleken behöver de allra svåraste besluten fattas, att följa passionen eller att vara kvar i sin trygga vardag.

Broarna i Madison County är en roman av författaren Robert James Waller som filmatiserats och spelats som musikal på Broadway. Nu görs den för första gången i världen som teaterpjäs.

Under 2018 turnerar Broarna i Madison County i Västmanland.

På scen Kajsa Ernst, Samuel Fröler, Anders Larsson, Cicilia Sedvall, Göran Thorell

Regi Niklas Hjulström
Dramatisering Niklas Hjulström,
Pamela Jaskoviak.
Översättning Pamela Jaskoviak
Scenografi, kostymdesign Lisa Hjertén
Ljusdesign Per Sundin
Affischfoto Klara G 
Kontakt
För mer information, vänligen kontakta:
Ulrica Martinsdotter
ulrica.martinsdotter@vastmanlandsteater.se
+46(0)21-470 41 36

Kommentera