Västmanlands Teater blir kontantfri

14 december 2017

logga pm för wordpress

Från och med 1 januari 2018 kommer Västmanlands Teater att bli en kontantfri anläggning. 

Västmanlands Teaters kontanthanteringssystem är utdaterat och verksamheten har ställts inför ett val av riktning. Med tanke på att flera andra teatrar, biografer, restauranger och andra liknande verksamheter har infört kontantfri hantering ser Västmanlands Teater att det är den väg som är klokast att gå.

– Sedan ett par år tillbaka har vi fått ett ökat publiktryck på teatern, vilket i sig är fantastiskt. Men då måste vi bli mer effektiva i pauser och vid biljettförsäljning för att inte skapa stress, varken för gäster eller personal, förklarar Ulrica Martinsdotter, marknadschef på Västmanlands Teater.

I grunden handlar det om ett beslut som teatern behöver ta nu. Tekniken på teatern behöver bytas ut och nya kontantsystem behöver köpas in om teatern ska fortsätta ta emot kontanter. Det är lätt att se det som en onödig kostnad snarare än en investering då fler och fler verksamheter i Sverige är, eller är på väg att bli, kontantfria.

– Det skulle kännas onödigt och oklokt att lägga pengar på ett system som vi bara skulle nyttja ett par år när vi istället kan lägga de resurserna på en god arbetsmiljö – och inte minst, ännu bättre teater, säger Niklas Hjulström.

Kontakt
För mer information, vänligen kontakta:
Anders Ericsson
anders.ericsson@vastmanlandsteater.se
021-470 41 07

Kommentera