Resan hem börjar på Råby

18 september 2017

Under sju veckor i höst samarbetar Västmanlands Teater med elever från Fredriksbergsskolan på Råby kring vad ett hem är. Samarbetet ska mynna ut i föreställningen Resan hem. Den 21 oktober är det premiär på Kooperativet Råby!

Föreställningen spelas kostnadsfritt på Kooperativet Råby och Västmanlands Teaters Lilla scen.  Spelas även under höstlovet!


Om föreställningen
Vad är hemma och hur hittar du dit? Resan hem är en föreställning om ett hisnande äventyr där vänskap, kärlek och mod lyser som strålar genom en sprucken skål. Med avstamp från Anna Törrönens konstverk tar Västmanlands Teater vid. I samarbete med barnen på Råby skapas denna föreställning som ställer frågan om vad hemma egentligen är.

”Vi på teatern kan vara hur bra som helst på att berätta, men vad berättelsen ska handla om, där måste vi ibland be om hjälp. Det ska bli otroligt spännande att se hur detta förutsättningslösa möte mellan barnen i Råby och ett antal olika slags konstnärer kommer att sluta” – Niklas Hjulström, teaterchef Västmanlands Teater.

 

På scen Andreas Kullberg, Jonna Ljunggren, Bodil Malmberg

Regi Bodil Malmberg
Scenografi Linn Westin
Ljusdesign Anders Lundqvist
Kompositör Andreas Kullberg

Länk till pressbild http://vastmanlandsteater.se/press/pressmeddelanden/pressbild-resan-hem/

Kontakt
För mer information, vänligen kontakta:
Kajsa Ståhl
kajsa.stahl@vastmanlandsteater.se
0734–36 96 17


Kommentera