Operapremiär på Västmanlands Teater

28 september 2017

13 oktober har den nyskrivna operan Kärlekskriget premiär på Västmanlands Teater – en opera av Paula af Malmborg Ward och Mathias Clason i regi av Niklas Hjulström, baserad på Ebba Witt-Brattströms omtalade roman Århundradets kärlekskrig. Operan är framtagen i samarbete med Vattnäs Konsertlada, och spelas i Västerås med Västerås Sinfonietta.

13 oktober är det premiär på för den nyskrivna operan Kärlekskriget som spelar på Västmanlands Teater Stora scen tillsammans med Västerås Sinfonietta. Operan baseras på Ebba Witt-Brattströms omtalade bok Århundradets Kärlekskrig (Norstedts Förlag 2016) och sätts upp med musik av Paula af Malmborg Ward, libretto av Mathias Clason och regi av Niklas Hjulström. Operan hade urpremiär i Vattnäs konsertlada 7 juli i år.

”När jag gluttat över axeln på librettisten Mathias och sett hur fiffigt han knådat min text inser jag att detta verk, inte minst tack vare Paulas magnifika musik, blir en förhöjd och fokuserad variant som smaksätter mina ord med det som opera kan ge: fokus på känslosvängningarna. Kärlekens smärta och jubel, liksom, det betryckta hjärtats sång.”Ebba Witt-Brattström, författare

I rollerna som Hon och Han ser vi Anna Larsson, alt och Lars Arvidson, baryton. Amelia Jakobsson, sopran, medverkar i rollen som Ivona, en karaktär som inte finns i boken utan tillkommit i operaproduktionen.

Vattnäs konsertlada har fått ekonomiskt stöd av postkodlotteriet för att möjliggöra operaupplevelser för skolelever. När Kärlekskriget spelar på Västmanlands Teater i Västerås erbjuds därför ett antal platser kostnadsfritt till gymnasieelever i Västmanland.

Speldatum

fredag 13/10 kl 18 – premiär!
lördag 14/10 kl 18 – abonnerad
söndag 15/10 kl 16*
onsdag 18/10 kl 18
torsdag 19/10 kl 18
lördag 21/10 kl 18

*Hur jämställd är operavärlden egentligen? – innan föreställningen söndag den 15 oktober hålls ett panelsamtal inför publik. I panelen ingår bland andra Ebba Witt-Brattström, Anna Larsson, Paula af Malmborg Ward och Niklas Hjulström. Panelsamtalet börjar kl 13 i Teatercaféet på Västmanlands Teater. Fri entré mot biljett som bokas på vastmanlandsteater.se.

Moderator Sofia Nyblom
Arrangörer Stiftelsen Vattnäs Konsertlada
Kontakt
För mer information, vänligen kontakta:
Kajsa Ståhl
kajsa.stahl@vastmanlandsteater.se
0734–36 96 17

Kommentera