Under och Cirkus Cirkör tillbaka på Västmanlands Teater i mellandagarna

18 december 2017

logga pm för wordpress

I mellandagarna, 26–29 december gör Under, samproduktionen mellan Västmanlands Teater och Cirkus Cirkör, åter spelningar på teatern i Västerås. Samma arena som föreställningen hade sin urpremiär på i september.

Sedan premiären på Västmanlands Teater i september har föreställningen Under gjort en kritikerhyllad Europaturné med föreställningar i bland annat Tjeckien, Frankrike och Rumänien. Nu kommer den åter till Västerås för fyra föreställningar under mellandagarna på teatern.

Under handlar om sju människor som kraschar. Sju människor, mitt i världen, som tar sig an luftrummet för att hantera det och slutligen övervinna det. Föreställningen handlar om människans ständiga försök att utmana tyngdlagen, om den eviga konflikten mellan människa och väder. Och om att tämja det otämjbara. Under är en föreställning där akrobatik och luftakrobatik tas ur sina traditionella sammanhang i mötet med vädrets växlingar.

Föreställningen är den tredje och avslutande delen i regissören Olle Strandbergs Under-trilogi. Tematiken om den oundvikliga kraschen och återkomsten har Olle tidigare utforskat i föreställningarna Undermän (2010) och Underart (2014) – två Cirkus Cirkör-föreställningar som turnerat världen runt.

Pressbilder hittar du här.

Kontakt
För mer information, vänligen kontakta:
Anders Ericsson
anders.ericsson@vastmanlandsteater.se
021-470 41 07

Kommentera