Nyskriven opera på Västmanlands Teater – repeterar just nu på Stora scen

12 maj 2017

13 oktober har Kärlekskriget premiär på Västmanlands Teater – en opera av Paula af Malmborg Ward och Mathias Clason i regi av Niklas Hjulström, baserad på Ebba Witt Brattströms omtalade roman Århundradets kärlekskrig. Operan tas fram i samarbete med Vattnäs Konsertlada, och spelas i Västerås med Västerås Sinfonietta.

Under maj månad repeterar ensemblen på Västmanlands Teater, för att sedan fortsätta i Vattnäs för urpremiär den 6 juli i Vattnäs konsertlada. 13 oktober är det premiär på Västmanlands Teaters Stora scen.

”När jag gluttat över axeln på librettisten Mathias och sett hur fiffigt han knådat min text inser jag att detta verk, inte minst tack vare Paulas magnifika musik, blir en förhöjd och fokuserad variant som smaksätter mina ord med det som opera kan ge: fokus på känslosvängningarna. Kärlekens smärta och jubel, liksom, det betryckta hjärtats sång.”
Ebba Witt Brattström, författare

I rollerna som Hon och Han ser vi Anna Larsson, alt och Lars Arvidson, baryton. Amelia Jakobsson, sopran, medverkar i rollen som Ivona, en karaktär som inte finns i boken utan tillkommit i operaproduktionen.

 

För intervjuer under repetitionsperioden på Västmanlands Teater, kontakta:
Kajsa Ståhl
kajsa.stahl@vastmanlandsteater.se
0734–36 96 17

Kommentera