Nya stjärnor möter Dan i samtal på Västmanlands Teater

20 december 2017

logga

Affischbild Dan i samtal

Dan Linder. Foto: Henrik Mill

Nu är vårens säsong av Dan i samtal på Västmanlands Teater spikad. En kväll i månaden samtalar Dan Linder med personligheter som har anknytning till Västerås. Under samtalet tolkas gästernas musikminnen av teaterns musiker.

En gång i månaden med start den 26 januari kommer Dan Linder, som till vardags är copywriter, föreläsare och radioröst, att samtala med kända personer som har Västeråsanknytning. Av vårens fyra samtal kommer tre att visas på Lilla scen och ett i Teatercaféet.

– Det är ett stadigt after work-upplägg som stått sig… I januari firar vi 3 år och det är roligt att se hur många i publiken som återvänder gång efter gång. Jag är stolt och ödmjuk för uppgiften; det går att förbereda sig till viss del men det finns ingen mall. Ingen gäst är ju den andra lik. Så mixen av bra förberedelser och improvisation är ett måste, förklarar Dan Linder.

Vårens gäster i Dan i samtal:

Olivia Åhs
Som barn har hon mimat med paljetter i pannan och även tävlat i Lilla Melodifestivalen. Hon har jobbat på Cypern och sjunger powerballader live på Facebook. Hösten 2017 har hon varit Idol-finalist i TV4 där Anders Bagge kallat henne ”en av de största musikaliska talangerna i Idols historia”.

Håkan Sjöstrand
Han har vuxit upp på Viksäng, varit fotbollsspelare i Skiljebo SK div 1 och jobbat på Svenska Spel. Som marknadsdirektör på ICA Sverige har han ansvarat för reklamfilmssåpan med ICA-Stig och de andra. Sedan hösten 2014 är han generalsekreterare för SvFF, Svenska Fotbollsförbundet.

Gustav Lindh
Han har spelat musikalteater som tonåring i Västerås. På tv har vi sett honom som Jörgen Olsson i serien Jordskott, även i Beck och Springfloden. På film har han spelat Elias Malmgren i Cirkeln och en av huvudrollerna i Helena Bergströms Vilken jävla cirkus.

Camilla Kvartoft
Hon har ett förflutet som lokal radioröst i Västmanland. Hon har varit utrikeskorrespondent i London och är numera programledare i tv för samhällsprogrammet Agenda. Hon leder dessutom kriminalprogrammet Veckans brott med Leif GW Persson som bisittare.

– En stark uppställning, varierad åt alla håll och kanter: område, bakgrund och ålder… I år har vi våra två yngsta gäster någonsin, sångerskan Olivia Åhs och skådespelaren Gustav Lindh, säger Dan Linder.

Kontakt
För mer information, vänligen kontakta:
Anders Ericsson
anders.ericsson@vastmanlandsteater.se
021-470 41 07

Kommentera