Kritikerrosade Ankomsten på Västmanlands Teater

29 december 2017

logga

ankomsten

Teaterpjäsen Ankomsten som baseras på Shaun Tans bok med samma namn spelas på Västmanlands Teater den 20 januari. Pjäsen blev utvald till Scenkonstbiennalen 2017 – ett bevis på föreställningens höga kvalité.

Efter en kylslagen båtfärd kliver en man på flykt ut i en främmande stad. Han är ensam i en värld där språket är obegripligt och de sociala koderna svårtolkade. Allt han äger är en resväska och ett fotografi på familjen han tvingats lämna. Trevande börjar mannen ta sig fram i den nya miljön…

Så börjar Teateris musikaliska, humoristiska och visuellt storslagna iscensättning av ALMA- och Oscarsbelönade Shaun Tans mästerverk som har gjort en kritikerhyllad resa genom Sverige sedan premiären 2016.

Tillsammans med ett internationellt team har regissören Thaddeus Phillips och konstnärlige ledaren Christian Arin skapat en gränsöverskridande föreställning i både form och innehåll. Historien framförs av skådespelarna på ett helt eget språk med fysiskt spel och dockor samt musik av Juan Gabriel Turbay och i en magiskt föränderlig scenografi skapad av Lars Jansson.

Dag: Lördagen 20:e januari
Tid: 18:00
Plats Lilla Scen
Längd 1 timme och 15 minuter, ej paus
Pris 200 kr*
*barn upp till 17 år 80 kr, under 26 år 110 kr, pensionär 150 kr, scenpass 160 kr,
danscirkel 160 kr, studentpris 110 kr (vid uppvisande av Student-id)

På scen Christian Arin, Martyna Lisowska, Nanny Nilsson, Sam Rigi

Regi Thaddeus Philipps
Scenograf Lars Jansson
Musik Juan Gabriel Turbay
Dockor Center of Puppetry Arts, Atlanta USA

Här hittar du pressbilder.

Kontakt
För mer information, vänligen kontakta:
Anders Ericsson
anders.ericsson@vastmanlandsteater.se
021-470 41 07

Kommentera