Fotbollsbögen till Västmanlands Teater under Västerås Cityfestival & Västerås Pride

31 maj 2017

Den 30 juni och 1 juli kl 16 spelas föreställningen Fotbollsbögen kostnadsfritt på Västmanlands Teater, under Västerås Cityfestival & Västerås Pride

Fotbollsbögen är en monolog av och med skådespelaren Mårten Svedberg. Pjäsen tar upp ämnen som homofobi, machokultur, grupptryck och utanförskap men skildrar även vänskap och kärlek. Mårten använder sig av egna erfarenheter från idrottsvärlden, där den som är annorlunda lätt blir utsatt för mobbning och kränkningar.

– Jag tror att Fotbollsbögen på ett enkelt men spännande och underhållande sätt synliggör den skeva machonorm som ofta finns i miljöer med bara pojkar/män. Jag hoppas att den kan fungera som ett startskott till diskussioner kring utanförskap, manlig fostran och den rådande mansnorm som finns i samhället, säger Mårten Svedberg

Om föreställningen
Fotbollsbögen
handlar om Johan, som är homosexuell. Han kom ut för fyra år sen. För sig själv. Men i dag är dagen med stort D, dagen då han ska berätta för sin bästa polare i fotbollslaget, Micke.
Rekommenderas från 15 år.

Om Mårten Svedberg
Mårten Svedberg är en svensk skådespelare från Mullsjö. Han gick ut Teaterhögskolan i Malmö 2009 och har sedan dess arbetat med både film och teater. Från film känns han bland annat igen som Vidar i filmerna om Johan Falk, och han har även medverkat i Beck, Sjukhusmorden och Gåsmamman. Under våren spelade han Lilla Jay i Robin in the Hood på Västmanlands Teater.

Fri entré med biljett, bokas via vastmanlandsteater.se

Kontakt
För mer information, vänligen kontakta:
Kajsa Ståhl
kajsa.stahl@vastmanlandsteater.se
0734–36 96 17


Kommentera