Chilla med TRiX och Teatern på sportlovet

16 februari 2018

Västmanlands Teater, Cirkus Cirkör och Gycklargruppen TRiX bjuder in till kostnadsfri prova–på–cirkus på Trixteatern vid tre tillfällen under våren. 

Sedan 2015 har Västmanlands Teater och Cirkus Cirkör ett samarbete för att utveckla och stärka nycirkusen i länet. Som en del i det arbetet arrangeras nu tre tillfällen med kostnadsfri prova på-cirkus under ledning av cirkuspedagoger från Gycklargruppen TRiX på Trixteatern. TRiX är med i nycirkus-samarbetet sedan våren 2017.

– Cirkus är för alla och det märker du på Chilla! Ta med barnen, svärmor och farfar och testa att gå på lina, jonglera och göra parakrobatik. Vi är lyckliga över att ha fått inspirera Trix och Västmanlands teater till ett samarbete som ger mer cirkus till Västerås, säger Clara Norman, Cirkus Cirkör.

Varje tillfälle av Chilla med TRiX & Teatern har ett tema som är kopplat till Västmanlands Teaters föreställningar som spelas på teatern. Under dessa dagar kommer det att finnas kläder och rekvisita från antingen Taube today, Blommassakern eller Romeo och Julia att ta teaterselfies med.

– Gycklargruppen TRiX har varit verksamma med gyckel och nycirkus i över 20 år i Västerås, så det känns superroligt att göra det här samarbetet med teatern och få möjlighet att locka fler Västeråsare till våra lokaler och förhoppningsvis få dem att upptäcka glädjen och gemenskapen med nycirkus. Oavsett om du drömmer om att lära dig jonglera, prova enhjuling och gå på lina eller bara vill hänga och chilla med en fika och upptäcka en ny del av Västerås så är du lika välkommen, säger Amy Alsegård, gycklare och cirkuspedagog, på Gycklargruppen TRiX.

Det första tillfället är den 25 februari mellan kl 13–16 på Trixteatern, Sigurdsgatan 33. Fri entré och drop in – fika, chilla och kom och gå som du vill! De andra tillfällena är på samma plats men sker 25 mars och 22 april.

Här hittar du pressbilder.

Kontakt
Anders Ericsson
anders.ericsson@vastmanlandsteater.se
021-470 41 07

Kommentera