Broarna i Madison County på turné

27 december 2017

logga

broarna_HL_171108_1179
Foto: Håkan Larsson

Pjäsen som under höst och vinter spelats för utsålda salonger på Västmanlands Teater beger sig nu på turné i länet. Dessutom kommer föreställningen att göra en avstickare till Gävle Teater.

Sedan 18 november, då Broarna i Madison County hade sin premiär på Västmanlands Teater, har den spelat för fulla hus och fått goda recensioner nationellt. Den 13 januari beger sig ensemblen på Västmanlandsturné med första stopp på Thor Modéen Teatern i Kungsör.

– Det känns jättekul att få kunna ta en så uppmärksammad teaterpjäs till flera olika platser i länet. Att få med sig en sådan ensemble med Kajsa Ernst, Göran Thorell, Samuel Fröler och Cicilia Sedvall, till alla dessa platser, är extra roligt, säger Niklas Hjulström, teaterchef på Västmanlands Teater och regissör för Broarna i Madison County.

Efter spelningen i Kungsör kommer föreställningen att spelas i Skinnskatteberg 18/1, Fagersta 19/1, Arboga 24/1, Surahammar 26/1 och Köping 27/1. Dessutom kommer en föreställning att spelas i Gävle den 20/1.

– Västmanlands Teater har ett uppdrag att verka i hela länet. Ofta blir det med lite mindre produktioner, men det känns viktigt att ibland turnera med en uppsättning från Stora scenen. Teaterföreningarna som står som arrangörer på turnén är viktiga för oss, och därför är det roligt att kunna erbjuda en föreställning som har gått utsålt i Västerås. På några ställen får vi krympa ner måtten lite grann, men det kommer att fungera bra, säger Niklas Hjulström.

Till de pjäser som inte går att ta på turné erbjuder Västmanlands Teater sedan 2012 kostnadsfri buss från flera orter i länet till och från utvalda föreställningar. En satsning för att så många som möjligt i Västmanland ska kunna ta del av verksamheten.

Pressbilder hittar du här.

Kontakt
För mer information, vänligen kontakta:
Anders Ericsson
anders.ericsson@vastmanlandsteater.se
021-470 41 07

Kommentera