Broarna i Madison County återvänder för en sista spelning – på gymnasieskola

08 januari 2018

broarna_HL_171108_1461

Sedan premiären i höstas har Broarna i Madison County spelat för fulla salonger. Några få utsålda föreställningar återstår på Västmanlands Teater – sedan drar ensemblen ut på turné. Fast nu står det klart att pjäsen mitt under turnén återvänder till Västerås för en absolut sista spelning, den här gången på Carlforska gymnasiet. Orsaken? – Platsbrist på teatern.

– Det känns toppen att kunna öppna upp för ytterligare en spelning. Men eftersom att vi repar för vårens storproduktion, Taube today, på teaterns Stora scen, var vi tvungna att hitta en annan spelplats. Carlforska gymnasiet har rätt proportioner och här kommer alla som kanske trodde att de skulle missa föreställningen få plats – det känns mycket bra, säger Niklas Hjulström, teaterchef på Västmanlands Teater och regissör för pjäsen.

Den 13 januari börjar föreställningen sin turné på Thor Modéen Teatern i Kungsör. Därefter åker man till Skinnskatteberg, Fagersta, Gävle, Arboga, Surahammar för att slutligen göra sin sista spelning den 27 januari i Köping.

Den 25 januari kl 18, mellan spelningarna i Arboga och Surahammar, spelas Broarna i Madison County på Carlforska gymnasiet, för sista gången i Västerås.

Om pjäsen
Francesca har sett fram emot en vecka för sig själv, utan man och barn. Familjen hinner bara lämna gården så kommer Robert körandes upp på hennes gårdsplan för att fråga efter vägen. Mötet mellan Francesca och Robert blir den starkaste av kärlekshistorier. Men mitt i passionen och kärleken behöver de allra svåraste besluten fattas, att följa passionen eller att vara kvar i sin trygga vardag.

Broarna i Madison County är en roman av författaren Robert James Waller som filmatiserats och spelats som musikal på Broadway. Nu görs den för första gången i världen som teaterpjäs.

På scen Kajsa Ernst, Samuel Fröler, Anders Larsson,
Cicilia Sedvall, Göran Thorell

Regi Niklas Hjulström
Dramatisering Niklas Hjulström,Pamela Jaskoviak.
Översättning Pamela Jaskoviak
Scenografi, kostymdesign Lisa Hjertén
Ljusdesign Per Sundin

Pressbilder hittar du här

Kontakt
För mer information, vänligen kontakta:
Anders Ericsson
anders.ericsson@vastmanlandsteater.se
021-470 41 07

Kommentera