Berättarkväll om Västmanlandsbranden i Sala

20 april 2017

Hösten 2018 har Västmanlands Teater premiär på en föreställning som bygger på berättelser om den stora branden som härjade i Västmanland sommaren 2014. Under 2017 hålls flera berättarkvällar om branden i Västmanland. Den 28 april kl 19 är det dags i Sala.

Genom berättarkvällarna och samtalen hoppas Västmanlands Teater kunna samla ihop berättelser och vittnesmål från ännu fler västmanlänningar om den katastrof som drabbade så många. Skådespelare från amatörteaterföreningen Cameleonterna läser upp inkomna berättelser och regissör Niklas Hjulström och dramatiker Jerker Beckman berättar om föreställningsarbetet. Kvällen avslutas med publiksamtal.

– Hur påverkades livet i Västmanland av den stora branden 2014? Platser där människor lekt, växt upp, arbetat och älskat försvann i ett av de våldsammaste brandförlopp landet har sett. Känslorna av sorg, glädje och mod finns ännu kvar, liksom minnet av de konflikter som uppstod när allt stod på sin spets. Av den dramatiken vill vi på Västmanlands Teater skapa en berättelse. – Niklas Hjulström

Berättarkväll i Sala den 28 april kl 19
Plats
Cameleonterna, Portvaktsgatan 4 Sala
Tid kl 19
Fri entré med biljett Boka biljett på vastmanlandsteater.se

Berättarkväll Hälleskogsbrännan den 10 juni*
På Hälleskogsbrännan hålls berättarkvällen under bar himmel, mitt i brandområdet! Vi får höra om de dramatiska dagarna sommaren 2014, och hur området återhämtar sig idag. Även här läses ett urval berättelser upp, och kvällen avslutas med publiksamtal. Ta med egen stol!

Plats Hälleskogsbrännan vid Grävlingsberget
*mer info om biljettbokning, tid och vägbeskrivning kommer

Kontakt
För mer information, vänligen kontakta:
Kajsa Ståhl
kajsa.stahl@vastmanlandsteater.se
0734–36 96 17

Kommentera