Berättarkväll om Västmanlandsbranden på Hälleskogsbrännan

30 maj 2017

Hösten 2018 har Västmanlands Teater premiär på en föreställning som bygger på berättelser om den stora branden som härjade i Västmanland sommaren 2014. Under 2017 hålls flera berättarkvällar om branden i Västmanland. Den 10 juni kl 20 är det dags vid Grävlingsberget på Hälleskogsbrännan.

Genom berättarkvällarna och samtalen hoppas Västmanlands Teater kunna samla ihop berättelser och vittnesmål från ännu fler västmanlänningar om den katastrof som drabbade så många. På Hälleskogsbrännan hålls berättarkvällen under bar himmel, mitt i brandområdet! Lyssna till berättelserna om de dramatiska dagarna sommaren 2014, och hur området återhämtar sig idag. Kvällen avslutas med publiksamtal.

Ta med en egen stol!

Hur påverkades livet i Västmanland av den stora branden 2014? Platser där människor lekt, växt upp, arbetat och älskat försvann i ett av de våldsammaste brandförlopp landet har sett. Känslorna av sorg, glädje och mod finns ännu kvar, liksom minnet av de konflikter som uppstod när allt stod på sin spets. Av den dramatiken vill vi på Västmanlands Teater skapa en berättelse. – Niklas Hjulström

Berättarkväll på Hälleskogsbrännan den 10 juni kl. 20
Plats Hälleskogsbrännan vid Grävlingsberget
Tid
10 juni kl 20
Fri entré mot biljett
Bokas på vastmanlandsteater.se

Buss från Västmanlands Teater till Hälleskogsbrännan
Kl 19 kommer en buss att avgå från Västmanlands Teater till berättarkvällen vid Hälleskogsbrännan som börjar kl 20. För att få en plats i bussen: anmäl dig genom att bocka i bokningsalternativet ”biljett och buss” vid bokning. Obs. Begränsat antal platser.

Kontakt
För mer information, vänligen kontakta:
Kajsa Ståhl
kajsa.stahl@vastmanlandsteater.se
0734–36 96 17

Obs. Mellan datumen 5-10 juni är kontaktpersonen istället:
Ulrica Martinsdotter
ulrica.martinsdotter@vastmanlandsteater.se
0701-72 23 39

 

Kommentera