Katt på hett plåttak – skolföreställning

kattpahett_gemsida
Spelas som skolföreställning i Västmanland 29 januari – 19 februari för högstadieklasser.

Av Tennessee Williams
En produktion i samarbete med Riksteatern

Förmögne Big Daddy firar sin 65-årsdag på plantagen som familjen kallar hem. Han är den enda i familjen som inte vet om att han är döende och att detta är hans sista födelsedag i livet. Han vet inte heller om att kampen om arvet redan börjat. Men i kväll är det fest! Maggie, gift med Big Daddys son Brick, har bara ett mål: att bli gravid så att ägorna tillfaller henne och hennes man. Men Brick är inte med på noterna, han är upptagen med att sörja förlusten av Skipper, hans bästa vän i livet. Det som de i hemlighet hade var något annat, något mycket större och sannare …

Pulitzervinnande Katt på hett plåttak är en av vår tids stora klassiker, känd från filmatiseringen från 1958 med Elizabeth Taylor och Paul Newman i huvudrollerna. En filmatisering som författaren Tennessee Williams själv avskydde då manuset blev starkt censurerat för att det ansågs för radikalt. I denna uppsättning återvänder vi till  originalet.

Katt på hett plåttak presenteras efter överenskommelse med The University of the South, Sewanee, Tennessee.
Teaterförlag: Nordiska ApS – Köpenhamn

På scen Frida Beckman, Jesper Feldt, Bill Hugg, Lisa Larsson, Erik Magnusson, Ulla Tylén, Björn Wahlberg
Regi Carl Johan Karlson
Regiassistent Johannes Thydén
Scenografi Nina Fransson
Kostym Jasminda Blanco
Mask Anna Olofson
Ljus Christer Billström

Till Katt på hett plåttak finns ett lärarmaterial som lärare och elever kan arbeta med både innan och efter föreställningen.
Här hittar du lärarmaterialet.

Utskriftvänlig version