Övriga evenemang

Nästan människa  – en slags föreställning om livet, planeten och lite annat 

22 augusti 2018

Nästan människa  

– en slags föreställning om livet, planeten och lite annat 

 av och med Anders Lerner 

 Nästan människa är en föreställning om människan, planeten och livet. Om schimpanser, bonobos, brushanar och daggmaskar, oss själva och alla andra. Vad människan är… livet och konsten.  ”Nästan människa” är vad ordet schimpans betyder på ursprungsspråket.  Andra språk har liknande uttryck som också betyder – nästan människa. Vi lever i en tunn sfär runt vår planet. Här finns allt liv som vi känner till.  Människan kan bara leva i en liten del av den utan konstgjorda hjälpmedel.  Vi var några få från början. Sen blev vi fler. En miljard för hundrasextio år sedan. Två miljarder för etthundra år sedan. Nu är vi snart åtta. Och här finns du och jag. Föreställningen handlar om det.  Om hur konstiga vi är och enkla. Varför vi har så svårt att förstå och och andra konstigheter. Som att vara två meter lång när man är femton år och att känna sig som en alien och vilja ringa hem. 

Anders Lerner har bl.a. varit teaterchef i Västerås och Malmö , kultur- och idrottsdirektör i Västerås,  dramaturg och regissör, skådespelare och estradör. Han har gjort flera egna föreställningar tidigare, bland annat ”Moliére  – ett liv” som spelades som soppteater i Västmanland 2001.  

 

Plats  Teatercaféet
Längd ca 1 timme
Biljettpris: 200 kr *
 *Ungdom (under 26 år)/student 100 kr

Foto: Staffan Löwstedt 

 

 

 

 

 

Den stora branden – Generalrepetition

24 april 2018

Generalrepetition 19 oktober

Välkommen till generalrepetitionen av Den stora branden!

Den 19 oktober har du möjlighet att se generalrepetitionen av Den stora branden som har premiär 20 oktober 2018 på Stora scen.

Just den dagen i slutet av juli vet ännu ingen om att den där lilla gnistan är början på en av vår tids största brandkatastrofer. Att värmen, blåsten och torkan ska ge elden en sådan ursinnig kraft att den ska förinta platser där människor växt upp, lekt och älskat. Den stora branden är fiktion men baseras på verkliga händelser och berättelser. En berättelse om vad som händer när katastrofen kommer. Om rädslan, förtvivlan och sorgen, men också om modet, beslutsamheten och tankarna som uppstår när allt ställs på sin spets. Om naturen och människan, om livet och döden och om en nästan osynlig skogsstig utanför Virsbo.

Plats Stora scen
Längd ca 2,5 timmar med paus
Pris 100 kr

På scen Anders Larsson, Andreas Kullberg, Bodil Malmberg, Cicilia Sedvall, Jacob Ericksson, Mårten Svedberg, Måns Clausen, Nina Rudawski, Slaven Španović, Västerås Kammarkör

Dramatiker Jerker Beckman
Regi Niklas Hjulström
Musik Andreas Kullberg
Scenografi och kostym Julia Przedmojska
Ljusdesign Patrik Bogårdh
Maskör Cais-Marie Björnlod

Romeo och Julia – Generalrepetition

24 april 2018

Generalrepetition 14 september

Välkommen till generalrepetitionen av Romeo och Julia!

Den 14 september har du möjlighet att se generalrepetitionen av Romeo och Julia som har premiär 15 september 2018 på Lilla scen.

En av våra mest älskade pjäser är fortfarande lika aktuell. Han förväntas slåss och dominera och hon förväntas underkasta sig. Romeo och Julia möts i sin längtan bort från en våldsam värld. Tillsammans tar de kampen för förändring och vägrar ge upp hoppet om ett annat liv. Men finns det en väg ut?

Plats Lilla scen
Längd ca 2 timmar med paus
Pris 100 kr
På scen Anders Larsson, Bodil Malmberg, Cicilia Sedvall, Måns Clausen, Mårten Svedberg, Nina Rudawski

Medverkande ungdomar
 Stina Sundlöf, Stina Harder, Erik Nordebrink Pihl, Ludvig Velander
Teaterlärare TinaMaria Ranaxe

Manus William Shakespeare
Översättning Göran O Eriksson
Regi och bearbetning Rebecka Cardoso
Dramatiker Patrik Franke
Scenografi och kostym Agnes Östergren
Ljusdesign Mira Svanberg
Kompositör och ljuddesign Safoura Safavi
Maskör Jessica Hedin