Övriga evenemang

Chilla med TRiX och Teatern

15 december 2017

Kom och chilla med Trix och Teatern vid tre tillfällen under våren 2018. Vi bjuder in till kostnadsfri Prova-på-cirkus under ledning av cirkuspedagoger från Gycklargruppen Trix. Varje prova-på-tillfälle har teman kopplade till vårens föreställningar på Västmanlands Teater, och det finns möjlighet att ta teaterselfies med kläder och rekvisita från Taube today, Blommassakern och Romeo och Julia. Fika, häng och kom och gå som du vill. Välkommen!

Tema: Taube today – 25 februari
Prova på cirkusens konster utifrån temat och föreställningen Taube today som har premiär 17 mars på Västmanlands Teater. Cirkuspedagoger från TRiX håller i cirkusworkshop, och dina teaterselfies tar du i kostym och rekvisita kopplat till föreställningen.

Tid 13–16
Plats Gycklargruppen TRiX lokal, Sigurdsgatan 33
Fri entré


Tema: Blommassakern – 25 mars
Prova på cirkusens konster utifrån temat och föreställningen Blommassakern som har premiär 6 april på Västmanlands Teater. Cirkuspedagoger från TRiX håller i cirkusworkshop, och dina teaterselfies tar du i kostym och rekvisita kopplat till föreställningen.

Tid 13–16
Plats Gycklargruppen TRiX lokal, Sigurdsgatan 33
Fri entré


Tema: Romeo och Julia – 22 april
Prova på cirkusens konster utifrån temat och föreställningen Romeo och Julia som har premiär 15 september på Västmanlands Teater. Cirkuspedagoger från TRiX håller i cirkusworkshop, och dina teaterselfies tar du i kostym och rekvisita kopplat till föreställningen.

Tid 13–16
Plats Gycklargruppen TRiX lokal, Sigurdsgatan 33
Fri entré

Romeo och Julia – Öppna repetitioner

14 november 2017

romeojulia
Välkommen till öppna repetitioner av Romeo och Julia!

Vid två tillfällen i vår har du möjlighet att följa repetitionsarbetet av Romeo och Julia som har premiär 15 september 2018 på Lilla scen!

Fri entré. Ingen föranmälan behövs. Varmt välkommen!

Under hösten 2018 kommer vi med en nytolkning av Romeo och Julia. Bearbetning och regi står Rebecka Cardoso för.
Rebecka Cardoso debuterade som manusförfattare och regissör på Teater Halland 2006. 2010 erhöll hon Hallands nyheters kulturpris. Hon har bl a satt upp Den tredje hemligheten på Unga Klara och den hyllande  Mens–the musical på Dramaten, regisserat Hamlet på Smålands musik och teater samt skrivit och regisserat Jordens sista dygn. Under våren regisserar hon Romeo och Julia på Västmanlands Teater.

Plats Lilla scen
Längd 1 timme

Blommassakern – Öppna repetitioner

14 november 2017

I ett hav av blommor skymtas sex stycken människoansikten
Välkommen till öppna repetitioner av Blommassakern!

Vid två tillfällen i mars har du möjlighet att följa repetitionsarbetet av Blommassakern som har premiär 6 april 2018 på Lilla scen!

Fri entré. Ingen föranmälan behövs. Varmt välkommen!

Våren har kommit till en liten stad någonstans i Europa. Invånarna förbereder sig för den årliga blomtraditionen där torget ska täckas av blommor. Välfärden, tryggheten, traditionen
och gemenskapen ska firas. Men den morgonen vaknar staden till en katastrof. Alla blommor har brutits av på mitten. I jakten på vem eller vad som skadat stadens stolthet sprids rädsla och misstänksamhet bland folket. Blommassakern har börjat.

Plats Lilla scen
Längd 1 timme

Taube today – öppna repetitioner

14 november 2017

Lanseringsbild för Taube today
Välkommen till öppna repetitioner av Taube today!

Vid två tillfällen i vår har du möjlighet att följa repetitionsarbetet av Taube today som har premiär 17 mars 2018 på Stora scen!

Fri entré. Ingen föranmälan behövs. Varmt välkommen!

– En teaterkonsert av Cederholm/Bjerkø

Upplev Evert Taubes största hits som du aldrig gjort förut! Taubes klassiska visor tolkas musikaliskt, dramatiskt och visuellt av fem sångare och fyra musiker. Låtar som Så länge skutan kan gå, Flickan i Havanna, Byssan Lull och Sjösala vals iscensätts för att ge visornas karaktärer ett nytt liv fyllt av humor, passion och allvar.

Föreställningen tas fram i samarbete med Uppsala stadsteater.

Plats Stora scen
Längd 1 timme

Presskonferensen

14 november 2017

Illustration_RGB
Spelas den 10 februari
!
Presskonferensen är en landsomfattande scenkonstperformance. Lördag 10 februari kl 12 intervjuas den nytillträdda kulturministern inför öppen ridå. Detta sker synkront på 21 platser runt om i landet. Presskonferensen är baserad på nobelpristagaren Harold Pinters satiriska pjäs. I rollen som Ministern ser vi Bodil Malmberg och som reporter Måns Clausen. Denna scenkonstperformance är ett samarbete mellan 21 scenkonsthus i Sverige på initiativ av Teater Halland.

Plats utomhus*
*info om spelplats kommer inom kort
Längd ca 20–30 minuter
Fri entré

På scen Måns Clausen, Bodil Malmberg
Av
Harold Pinter

 

 

Scenfest Västerås 2018

05 september 2017

scenfest-fb-2018

Välkommen till Scenfest Västerås 2018 – smakprov och livetrailers ur Västerås teaterliv!

Se smakprov på föreställningar från bland andra 4:e teatern, Acting for Change, Awake projects, DHMJ – Det Här är Mitt Jobb, Elektra Folkets bio, Gycklargruppen TRiX, OperaRop, Studio Westmannia, Teater Oliver, Teater Tropos, Västerås kulturskola, Societe KSK, Västmanlands Teater med flera.

Fri entré med biljett och Teatercaféet är öppet.

aArrangör Västerås teaternätverk
Plats
Stora scen
Längd
2 timmar inkl paus
Pris
Fri entré med biljett

 

En musikalisk upplevelse i Västerås med Ken Ring

29 maj 2017

Ken Ring - En Musikalisk Upplevelse - Tickster 520x292

På min senaste turné hände nått inuti mig. Jag gick igenom något jag aldrig hade gjort förut, det var mitt livs absolut starkaste musikaliska resa. Det var verkligen med en speciell känsla jag klev upp på scenen när jag åkte runt i vintras på min akustiska turné. Den mäktiga känslan av en helt slutsåld konserthall kröp in på mig och jag blev helt tagen. Helt plötsligt spelade mina texter en roll. Jag insåg kanske det jag undrat mest över genom hela min karriär. Och det var om ni verkligen lyssnade och förstod det jag försökte säga. Ni bemötte mig med den största kärleken en artist kan få. Och historierna ni delade med mig rörde verkligen mitt hjärta. Och ni fick mig att inse att min musik faktiskt är viktig för många av er. Den är en del av samhället och många livsöden där ute. Och i dagens samhälle kanske den är viktigare än någonsin. Budskapet. – Ken Ring.

Plats Stora scen
Längd ca 1 timme
Pris 295 kr