Övriga evenemang

Chilla med TRiX och Teatern – tema Romeo och Julia

20 december 2017

DSC00097 edited
Tema: Romeo och Julia – 22 april

Kom och chilla med Trix och Teatern vid tre tillfällen under våren 2018. Vi bjuder in till kostnadsfri Prova-på-cirkus under ledning av cirkuspedagoger från Gycklargruppen Trix. Varje prova-på-tillfälle har teman kopplade till vårens föreställningar på Västmanlands Teater, och det finns möjlighet att ta teaterselfies med kläder och rekvisita från Taube today, Blommassakern och Romeo och Julia. Fika, häng och kom och gå som du vill. Välkommen!

Den 22 april kan du prova på cirkusens konster utifrån temat och föreställningen Romeo och Julia som har premiär 15 september på Västmanlands Teater. Cirkuspedagoger från TRiX håller i cirkusworkshop, och dina teaterselfies tar du i kostym och rekvisita kopplat till föreställningen.

Chilla med TRiX och Teatern är ett samarbete mellan Västmanlands Teater, Gycklargruppen TRiX och Cirkus Cirkör.

Tid 13–16
Plats Trixteatern, Sigurdsgatan 33 Västerås
Fri entré

Missa inte de andra två tillfällena av Chilla med TRiX och Teatern:
25 februari tema–Taube today
25 mars tema–Blommassakern

Romeo och Julia – Öppna repetitioner

14 november 2017

romeojulia
Välkommen till öppna repetitioner av Romeo och Julia!

Vid två tillfällen i vår har du möjlighet att följa repetitionsarbetet av Romeo och Julia som har premiär 15 september 2018 på Lilla scen!

Fri entré. Ingen föranmälan behövs. Varmt välkommen!

Under hösten 2018 kommer vi med en nytolkning av Romeo och Julia. Bearbetning och regi står Rebecka Cardoso för.
Rebecka Cardoso debuterade som manusförfattare och regissör på Teater Halland 2006. 2010 erhöll hon Hallands nyheters kulturpris. Hon har bl a satt upp Den tredje hemligheten på Unga Klara och den hyllande  Mens–the musical på Dramaten, regisserat Hamlet på Smålands musik och teater samt skrivit och regisserat Jordens sista dygn. Under våren regisserar hon Romeo och Julia på Västmanlands Teater.

Plats Lilla scen
Längd 1 timme

Blommassakern – Öppna repetitioner

14 november 2017

I ett hav av blommor skymtas sex stycken människoansikten
Välkommen till öppna repetitioner av Blommassakern!

Vid två tillfällen i mars har du möjlighet att följa repetitionsarbetet av Blommassakern som har premiär 6 april 2018 på Lilla scen!

Fri entré. Ingen föranmälan behövs. Varmt välkommen!

Våren har kommit till en liten stad någonstans i Europa. Invånarna förbereder sig för den årliga blomtraditionen där torget ska täckas av blommor. Välfärden, tryggheten, traditionen
och gemenskapen ska firas. Men den morgonen vaknar staden till en katastrof. Alla blommor har brutits av på mitten. I jakten på vem eller vad som skadat stadens stolthet sprids rädsla och misstänksamhet bland folket. Blommassakern har börjat.

Plats Lilla scen
Längd 1 timme

Regi Astrid Menasanch Tobieson
Scenografi, kostym Jenny Nordmark
Mask Daniela Krestelica
Ljusdesign
Hannele Philipson
Koreograf Soledad Howe
Kompositör Andreas Kullberg
Foto Markus Gårder